Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2016 00:17 - Защо мъжете не четат любовни романи?!
Автор: gabsy96 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 811 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Замислих се снощи защо само жените имаме склонност към четенето на любовни романи. Разбира се, това е мое лично мнение и, ако някой иска да ме опровергае, може да го направи в коментарите или дори на съобщение (ако някой прочете това де хаха).
     Та лежа си снощи аз в леглото след един дълъг и скучен ден и си чета книга. Книгата, която всъщност днес даже довърших, се казва "Писмото на Росети" и, ако има интерес за ревю или мнение, напишете ми в коментарите да пусна нов постинг. Пак се оклонявам от темата хаха. Докато си четях книгата, с моя приятел си пишехме и това, което ми направи впечатление е, че повечето мъже не оценяват подбора на думи. Сега някой ще попита дали сега съм открила топлата вода, но наистина досега не ми беше правило впечатление колко нечувствителни са те към самия изказ. 
     Някъде към края на книгата се появи доста интересна любовна сцена, в която двама от героите правиха любов (само да уточня книгата е с исторически характер и любовна история почти няма застъпена). Който е чел книгата, ще разбере защо бях доста доволна, че тази сцена се появи (близо 150 страници имаше сигнали, а авторката все го отлагаше гррррр). Когато стигнах до самата сцена  и я прочетох, бях много развълнувана от красивия подбор на думи. Не ме разбирайте погрешно, не се "развълнувах" в смисъл на възбуда, а по-скоро от това колко красиво и подходящо са подредени думите на тези две страници (ако искате, мога да поставя снимки на страниците отдолу). Реших да споделя това с моя приятел и му пратих снимки на страниците, но учудващо за мен, той сподели, че му станало смешно. Озадачих се. Неговият отговор беше, цитирам "Смешно ми е, защото са го описали като нещо епично, а ако го погледнеш отстрани няма нищо общо. Епични са битките, а не такива сцени". 
     След този отговор известно време останах в лек шок и се замислих - ето я причината защо 99% от читателите на любовна литература са жени и самият жанр е наречен "чиклит". Мъжете се интересуват повече от крайния резултат, докато жените от самия процес. И ето затова, мили читатели, по-голямата част от мъжете гледат порно, докато по-голямата част от жените четат любовни романи. 
     Но това е само моето мнение и моят скромен поглед върху нещата. Чаоо!!!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. larryone - Освен разлика във възприемането на ...
27.06.2016 06:06
Освен разлика във възприемането на самият текст, има разлика и в начина на излагането на мислите. При жените автори, написаното е с много повече подробности (според нас мъжете - ненужни), което обаче придава пълнота и релефност на сцената. Това обаче е за сметка на действието и често темпото на романа спада. При мъжете автори, в повечето случаи е обратният вариант, въпреки, че има и изключения (сещам се за стила на Болеслав Прус). Отделно от това, чисто любовните сюжети не вълнуват мъжете, така както и казармените истории - жените. Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gabsy96
Категория: Лични дневници
Прочетен: 18050
Постинги: 7
Коментари: 3
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930